Större kapital kräver större omsorg

Oavsett om man är privatperson eller ett företag som byggt upp en förmögenhet så krävs det ofta hjälp för att förvalta denna. Av den enkla anledningen att man inte har den tid som krävs; ofta så har man ett jobb att sköta - som byggt förmögenheten - eller också driver man, som sagt, ett företag som har en huvudsaklig syssla som kräver fullt fokus. Man har tagit sig en bit på väg, men man har inte tiden som krävs för att klättra högre.

Att vara rik och ha en förmögenhet kräver både tid och - tyvärr - i många fall pengar. Tid, som sagt, för att få den att växa och pengar sett dels till att man riskerar att ta risker och göra sämre investeringar - men dels också sett till att man tar hjälp av fel typ av företag för kapitalförvaltning.

Det senare kan även det innebära att man får betala mycket i onödan och där man får lite tillbaka. Något som många nöjer sig med då man tror att det är vägen att gå; man anlitar ett företag som tar ut högre courtage, som inte klarar av att möta de egna ambitionerna, som ger direkt felaktiga juridiska råd och som kanske planerar på ett sätt som gör att man hela tiden betalar onödigt mycket skatt. Så behöver det inte vara och därför så bör man se över andra alternativ att förvalta den förmögenhet man byggt upp.

Specialister inom private banking

Med det sagt så ska vi titta närmare på private banking och hur en mer anpassad sådan kan göra att din förmögenhet växer ännu mer. Det talande i sammanhanget är att det är du som byggt upp denna och att du således också har potential att bygga den ännu lite större. Till detta behöver du nycklar och verktyg och där någonstans så ligger också förklaringen till varför private banking av specialiserade företag ofta är en bättre lösning. Du får en skräddarsydd tjänst som anpassas fullt ut efter dina egna behov. Besluten fattas inte över ditt huvud; det finns en fullständig transparens där du som kund hela tiden är delaktig. Till detta så finns inga öppettider i dess egentliga mening.

Många kunder hos vanliga banker upplever detta som problematiskt - i synnerhet om man befinner sig utomlands. Hur når man sin personliga bankman under tider på dygnet då banken är stängd? Med private banking så kan man ringa när som helst och nå sin rådgivare varhelst man befinner sig: det är en del av tjänsten man betalar för - och ska kunna förvänta sig, med tanke på vilka summor det kan handla om.

Hur mycket betalar du i skatt?

Vad får jag för pengarna? Leif Östlings kommentar var klumpig och missriktad sett till att han var upprörd över att se stora summor försvinna i skatt. Skatt är kanske inte sexigt att betala - som Mona Sahlin sa - men det är nödvändigt för att bidra till vårt samhälle. Men, man behöver inte betala för mycket heller. Med rätt sorts rådgivning så behöver man inte flytta sina pengar till något hitte-på-land för att gömma undan tillgångar för staten. Nej, det handlar om att betala skatt - men enligt en mer rimlig nivå; helt inom de juridiska ramar som finns i Sverige.

Vissa kallar det för avancerad skatteplanering, vi skulle kalla det för en nödvändighet för att få behålla det man byggt upp och ett tydlig exempel på hur rätt partner inom private banking kan behålla företagsamma och driftiga personer inom vårt lands gränser.

Mer information om private banking: https://www.privatebankings.se.

8 Oct 2018

Webbprofil skriver om allt som har med marknadsföring på nätet, teknik och IT att göra. Följ vår blogg för att hänga med i det senaste!