Lönar sig satsa på marknadsföring

För alla som arbetar på företag bör man räkna med att alltid göra reklam för företaget. Det är lika viktigt som någon annan av arbetsuppgifterna. Det är lika viktigt som distribution av produkter, att tillhandahålla alla nödvändiga tjänster, som att bokföra sin ekonomi – och så ingår marknadsföring. Är man ett mindre bolag, kanske det inte finns det utrymmet, ekonomiskt att satsa på en stor marknadsföringsavdelning. Då bör man själv tänka ut vilken marknadsföring som passar det egna bolaget. Här ger vi några tips på hur man kan göra för det bolag som inte har någon stor marknadsföringsavdelning att luta sig tillbaka på.

Göra reklam utomhus

Ska man göra reklam utomhus är det stora skyltar som gäller. De måste vara utformade så att människor lägger märke till dem och vill titta på dem. Många är de som utnyttjar människors nyfikenhet och gör reklam med lättklädda tjejer, eller har andra mer eller mindre avvikande reklam som kan vara både sexistisk eller som på något sätt anspelar på sex. Vill man inte bara ha reklam som stora skyltar kan man skaffa sig en neonskylt. Den syns alltid i mörkret. Man kan även ha ljus på reklamskylten, antingen med en skärm, eller med en spotlight direkt på skylten. Numera har man reklam med digitala bilder och reklamfilmssnuttar.

Göra annnonser i massmedier

Man kan även anpassa reklamen så att den passar i någon av massmedierna. Då kanske man gör en filmsnutt som sänds före eller efter TV4 nyheterna. Det är då som allra flest slår på TV:n. Man kan även lägga in en annons i tidningar och radio. I tidningen kan redaktionerna eller reklamavdelningen hjälpa till med att utforma annonsen så att den är så attraktiv som möjligt.

Göra reklam på arbetskläder

Ett lättare sätt att göra reklam på, och som inte kostar varken arbetstid, eller som är särskilt resurskrävande är att låta trycka upp den egna företagslogga på tryck på arbetskläder. Då ser alla som ser arbetarna arbeta med de egna produkterna, varifrån, från vilket företag som de kommer från. Genom att ha tryck på arbetskläderna gör man billig reklam, som syns för alla som ser dem som jobbar. Det är inte svårt att beställa tryck på arbetskläderna. Det är billigt och mycket lätt att göra detta. Om man behöver göra reklam på något sätt och kan tänka sig en företagslogga på arbetskläderna kan man till exempel googla "tryck på arbetskläderna" och sedan leta upp dem som Googles sökmotor finner åt en.

5 Sep 2019

Webbprofil skriver om allt som har med marknadsföring på nätet, teknik och IT att göra. Följ vår blogg för att hänga med i det senaste!