Kan man undersökas av en tandläkare via länk?

Tekniken stormar fram och vi kan redan nu se att den tagit oss till områden som vi för några år sedan trodde var omöjliga. Du kan, som exempel på detta, idag sitta i din soffa, ringa ett samtal via en app i telefonen och kopplas direkt till en läkare. En läkare som - via länk - kan genomföra en undersökning och skriva ut mediciner till dig.

Det här systemet är i sin vagga, men redan nu syns fördelarna i form av snabbare vägar både för patienter och läkare. Att sitta i ett väntrum i flertalet timmar enbart för att en läkare ska konstatera att man har halsfluss är direkt orimligt.

Det här snabbar upp nämnda köer och ger de som verkligen är i behov av fysisk vård en snabb chans till sådan. För; alla sjukdomar kan inte undersökas via videolänk - vissa måste undersökas närmare och där en läkare måste känna efter med sina händer och andra instrument.

Detsamma gäller en tandläkare - som många spår är nästa bransch på tur att implementeras i detta system. Vi skulle säga att detta blir svårt. Just en tandläkare och en undersökning av tänderna kräver att man känner efter och undersöker tänderna mer fysiskt.

Därför har vi svårt att se att en tandläkare skulle kunna sköta detta vi an en länk. Men, vem vet - för något år sedan var en vanlig undersökning av en läkare via en länk också att anse som omöjlig.

Tandläkare och tekniska hjälpmedel

Därmed dock inte sagt att en tandläkare är en bakåtsträvare som inte utvecklas. Det är långt ifrån sanningen. Faktum är att branschen ligger i framkant - både gällande metoder, tekniska hjälpmedel (fotografering med 3-D exempelvis) och gällande exempelvis kundbemötande. Det senare innebär att du kan boka tider varifrån som helst och via nätet kan du direkt se tillgänglighet, priser och olika erbjudanden.

Detsamma kan sägas om olika hjälpmedel. För barn exempelvis så har tandläkare utvecklat en app som gör tandborstningen roligare och som påminner om när det är dags att klicka på lite tandkräm på tandborsten.

Fler och fler barn drabbas av karies i tänderna och här kan appen göra stor skillnad. Den tar fram lekfullhet och gör att barnet känner att han/hon vill borsta tänderna. Normalt kanske annars är att du som förälder skriker och ryar om att barnet Måste Utvecklingen och tekniken ter sig olika från bransch till bransch. Klart står åtminstone att utvecklingen aldrig står still och att en så enkel sak som en app gällande tandborstning kan innebära att ditt barn slipper besöka en tandläkare för att korrigera en tand som blivit angripen av karies.

Läs mer om tandvård på sidan http://www.tandläkaresödermalm.biz.

30 Aug 2018

Webbprofil skriver om allt som har med marknadsföring på nätet, teknik och IT att göra. Följ vår blogg för att hänga med i det senaste!