Har du rätt IT-säkerhet?

Många företag som inte arbetar så mycket med IT-frågor, kan överraskande lite om IT och IT-säkerhet. Har man inte en solid säkerhet kring sin egen IT, är det lätt att man kan bli attackerad av någon illasinnad typ som vill komma åt ens information. Det behöver inte ens vara någon i Sverige, utan det kan faktiskt vara vem som helst, i något annat land som inte vinner på det, mer än att den personen kan bevisa att hon, eller han kan hacka ens hemsida, stänga ner den, stjäla information eller någit annat onödigt.

Därför behöver man en solid säkerhet kring sin information. Särskilt om man förvarar känslig information på någon server. En IT-konsult kan analysera företagets säkerhet kring sin förvaring av information och se till så att den sparas på ett mer säkert sätt. En duktig IT-konsult kan se till så att företaget skyddar sin hemsida, sin information och tillgången på den egna informationen. Det finns nämligen program som man kan använda sig av, som är mer säkra och som ser till att skydda tillgången till allt som finns om företaget.

Pröva den egna säkerheten

Ibland kan man endast pröva företagets säkerhet genom att försöka hacka sig in i företagets säkerhetssystem. Då kan man se om det går att ta sig genom olika säkerhetsväggar, portar och liknande. Därför kan man behöva hackers som är vana vid att hacka sig genom olika säkerhetsstystem. Ibland kan det vara ungdomar som sitter i sin tonårsrum och hackar sig genom olika skyddsväggar. De vet hur man ska få tillgång till information. Risken är stor, om det visar sig att en hacker kan ta sig igenom säkerheten på ett företag, då kan förmodligen andra hackers också ta sig genom IT-säkerheten också. Det är då som man behöver en IT-konsult som kan förse företaget med rätta säkerhetsprodukter för sin IT-säkerhet.

Använda samma lösen är riskabelt

Vilka lösningar som ger största möjliga säkerhet, är omtvistat, och beroende vilken IT-konsult som man rådfrågar. De flesta har olika säkerhetslösningar. Det vanligaste är att installera en brandvägg, som möter den som försöker hacka sig in genom företagets säkerhetsprodukter. Man kan alltid använda användarnamn och lösen som ändras hela tiden, så att de inte alltid är de samma. Det finns sådana som konverterar lösenorden med jämna mellanrum och som sker slumpvis, så att man inte kan förutse ett lösenord. Det är bland det svagaste som man kan tänka sig, att ha ett och samma lösen för sina produkter. Läs mer om konsulter inom IT på: https://itsnillet.se/it-konsultbolag-stockholm.

11 Oct 2019

Webbprofil skriver om allt som har med marknadsföring på nätet, teknik och IT att göra. Följ vår blogg för att hänga med i det senaste!