Få säkra IT-lösningar till företaget

Det sker IT-attacker lite då och då. Ibland sker de utan att allmänheten får veta om det. Många företag går ju förstås inte ut med att de har blivit hackade av någon utomstående hackare. Sker det på myndigheters hemsidor, brukar det nå allmänheten ganska så snabbt. Bland den mest omtalade var den som skedde när man kunde läsa X-box-användares användarnamn och lösenord på Twitter för några år sedan. Då och då ligger myndigheters hemsidor nere. Ibland tror man att det är ryska hackare som utför sådana attacker, men i princip kan det faktiskt vara vem som helst.

Ett svenskt exempel på hackare

Det är inte många år sedan som en tidning i Härnösand blev hackad, eller egentligen drabbades inte själva tidningen av IT-attacken, utan de som hade skrivit och mejlat en av ledarskribenterna på tidningen. Det var en måndagsmorgon som en av ledarskribenterna öppnade sin mailbox. I samma sekund som hon öppnade sin mailbox, sändes det ut ett virus som infekterade allas datorer som en gång hade haft kontakt med hennes e-post-server. Viruset tog sig sedan in i en massa datorer, till myndigheter, företag och privatpersoner. När de väl fåttt viruset på sin dator, kunder sedan den som hade programmerat viruset läsa en massa information från myndigheterna, information som var hemlig och inte skulle vara åtkomlig av någon annan än myndigheterna själva. Hackaren, blev uppspårad och polisen i Sundsvall och satt några månader i fängelse. Så kan det också gå när man kan för mycket för sitt eget bästa och inte vill arbeta och använda sina datorkunskaper på rätt sätt.

IT-konsulter behövs för säkrare IT

Eftersom det finns människor som kan hacka sig in i känsliga servrar och kan stjäla information, programvaror och pengar, behöver företagen och myndigheter IT-konsulter som kan säkerställa informationen. Särskilt när det kommer till de system som viktiga banker, försvarsorganisationer och beredskapsmyndigheter använder sig av, är det av största vikt och för det allmännas bästa att kunna säkra sin information. Men inte alla hackers är intresserad av att stjäla pengar eller information, vissa vill bara skryta med vad de klarar av att göra och visa på säkerhetsbrister i företagens säkerhetssystem. Det är ett problem med dessa hackers, och det är den att de flesta företag och myndigheter oftast ligger steget efter. Och även lagarna ligger efter det som hackarna kan utföra. Det visar sig när det inte finns lagar som kan fälla dem. Behöver du en IT-konsult?

5 Oct 2019

Webbprofil skriver om allt som har med marknadsföring på nätet, teknik och IT att göra. Följ vår blogg för att hänga med i det senaste!